19 ianuarie 2022

Miniştrii USR PLUS și-au depus oficial demisiile la cabinetul premierului

Ministrul Finantelor, Florin Citu participa la dezbaterea dintre reprezentantii organizatiilor patronale si cei ai guvernului, marti 10 decembrie 2019, la hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Miniştrii USR PLUS și-au depus demisiile, astăzi dimineaţă, la Guvern. Anunțul a venit de la Dan Barna, care a scris pe o rețea de socializare că USR PLUS a făcut ce a spus că va face. După demisiile miniștrilor USR PLUS, ministerele pot fi conduse timp de 45 de zile de miniștri interimari.

După demisiile miniștrilor USR PLUS, ministerele pot fi conduse timp de 45 de zile de miniștri interimari. Premierul Florin Cîțu trebuie să trimită la Palatul Cotroceni demisiile și propunerile pentru miniștri interimari.

”În această dimineață am făcut ceea ce am anunțat. Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a scris Barna pe Facebook.

De la ora 10.00 este anunțată conferința de presă a Ioanei Mihăile, la Ministerul Sănătății, de la 11.00, conferința lui Cătălin Drulă la Ministerul Transporturilor, de la 12.00, conferința lui Claudiu Năsui la Ministerul Economiei și de la 13.00, conferința lui Ciprian Teleman la Ministerul Cercertării, Inovării și Digitalizării.

Copreşedintele formaţiunii, vicepremierul Dan Barna, a anunţat, luni seara, că miniştrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Florin Cîţu. „Florin Cîţu a dinamitat conştient şi perfect responsabil această coaliţie”, a susţinut Barna.

Reprezentanţii USR PLUS sunt aşteptaţi la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis invitându-i să discute în contextul crizei guvernamentale.  Barna a precizat că reprezentanţii USR PLUS vor participa la consultările cu şeful statului, dar a subliniat că actuala criză politică poate fi soluţionată prin schimbarea premierului Florin Cîţu.

Tot astăzi, conducerea Parlamentului discută din nou despre moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR, după trei încercări eșuate de a stabili calendarul, din lipsă de cvorum.