Publicat: 25 August, 2016 - 11:43
Share

Update: Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, privind accidentul rutier petrecut în cursul zilei de astăzi, 25 august 2016, ora 10:30, pe Drumul Național 21 la km 87+35, soldat cu vătămarea corporală a trei persoane, respectiv a ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în Guvernul României, a omologului său, ministrul Lucrărilor Publice, Agriculturii și Relațiilor cu Parlamentul în Guvernul Statului Kuweit și a unui translator, care se aflau într-un autoturism ce se deplasa într-o delegație oficială. În urma impactului cele trei persoane au suferit leziuni traumatice, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia în vederea acordării asistenței medicale de urgență.

Dosarul a fost preluat pentru efectuarea urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale în cauză.

 

Update: Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a suferit în urma accidentului rutier în care a fost implicat o contuzie de piramidă nazală septală superioară, care nu pune niciun fel de problemă, şi s-a decis că acesta poate părăsi spitalul, a declarat joi directorul medical de la Elias, Dana Safta.

Referitor la oficialul kuweitian, Ali Saleh Al Omair, Safta a spus că acesta ar fi trebuit operat întrucât prezenta fractură de piramidă nazală cu deplasare, însă acesta a decis să plece la Frankfurt unde avea asistenţa medicală asigurată.

'Am fost anunţaţi din timp că vor fi aduşi aici cei doi miniştri. Au ajuns cu o stare de conştienţă prezentă, cooperanţi şi cu următorul bilanţ lezionar: ministrul kuweitian - fractură de piramidă nazală cu deplasare, un hematom pe gamba stângă fără semne radiologice de fractură, un hematom mic orbital pe partea stângă, deoarece, fiind purtător de ochelari, în momentul impactului ochelarul s-a sparg şi a presat pe orbita stângă. S-a efectuat un examen clinic complex şi imagistic pentru că orice accident rutier presupune evaluarea tuturor părţilor corpului. S-a practicat toaletă fose nazale bilateral, s-a suturat plaga la ministrul kuweitian. În urma tuturor evaluărilor, s-a decis plecarea acasă a domnului ministru Achim Irimescu, va reveni ulterior pentru un mic control ORL. Domnul ministru din Kuweit, care necesita redresarea piramidei nazale, nu numai sutura plăgii, a refuzat sprijinul nostru dorind să plece la Frankfurt unde au asistenţa medicală asigurată. Pe înţelesul oamenilor trebuia redresat. Este o procedură chirurgicală. Pentru mine şi colegii mei este ceva obişnuit în cazul traumatismului cranio-facial. Nu a fost traumatism cerebral. S-a făcut toată evaluarea clinică şi paraclinică şi imagistică, bineînţeles că şi analizele de sânge', a spus Safta, conform dcnews.ro.

Update: Parchetul General preia dosarul în care se cercetează accidentul rutier soldat cu vătămarea corporală a trei persoane, printre care ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, și omologul său kuweitian, Ali Saleh Al Omair.

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, privind accidentul rutier petrecut în cursul zilei de astăzi, 25 august, ora 10,30, pe DN 21 la km 87+35, soldat cu vătămarea corporală a trei persoane, și anume a ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în Guvernul României, a omologului său, ministrul Lucrărilor Publice, Agriculturii și Relațiilor cu Parlamentul în Guvernul Statului Kuweit și a unui translator, care se aflau într-un autoturism ce se deplasa într-o delegație oficială. În urma impactului, cele trei persoane au suferit leziuni traumatice, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia în vederea acordării asistenței medicale de urgență", se arată în comunicat.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu şi omologul său kuweitian, Ali Saleh Al Omair, care se află într-o vizită oficială în România, au avut un accident rutier joi în apropiere de Slobozia. 

În momentul de faţă, cei doi oficiali se află la Spitalul din Slobozia pentru verificări.