Publicat: 15 Decembrie, 2017 - 15:19

Ministrul adjunct de externe al Turciei, Ahmet Yildiz, va fi prezent în Bucureşti sâmbătă, 16 decembrie, pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I al României. Acesta se va întâlni cu reprezentanţi ai Familiei Regale a României, precum şi demnitari români care vor participa la funeralii.

Ambasadorul Turciei la Bucureşti, E.S. Osman Koray Ertaş, a fost prezent miercuri la Castelul Peleş din Sinaia, ocazie cu care a transmis condoleanţele sale Familiei Regale şi poporului român.

'Regele Mihai I a fost un mare român, un lider remarcabil, care şi-a servit patria cu devotament şi responsabilitate, conducând ţara în vremuri tulburi. Cu hotărâre şi curaj, s-a opus categoric extremismului şi a salvat sute de mii de vieţi umane, lăsându-şi amprenta în istoria naţiunii române. (...) Moştenirea Regelui Mihai va rămâne mereu în amintirea noastră', a fost mesajul ambasadorului, transmis cu ocazia semnării cărţii de condoleanţe deschise la Palatul Elisabeta.

Ambasada Turciei la Bucureşti a coborât drapelul în bernă, alăturându-se astfel misiunilor diplomatice şi instituţiilor române care au marcat zilele de doliu naţional în memoria suveranului român.