Publicat: 27 Februarie, 2020 - 15:37

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a declarat joi că stocurile de alimente sunt suficiente, iar într-o situație de criză se poate apela și la Rezervele Statului. Apelul la calm vine după ce românii, speriați de virusul din China, au dat buzna în ultimele zile în magazine și au golit rafturile mai multor supermarketuri. 

„Stocurile de alimente, de apă care sunt în România sunt suficiente. Și Ministerul Agriculturii, dar si alte ministere, cu care suntem permanent în contact, prin compartimentele de situații de urgență, monitorizam acest lucru dintotdeauna, nu numai acum. Sunt niște proceduri, sunt niște stocuri peste tot de care noi stim tot timpul. Atât pe platformele marilor lanțuri de retaileri, atât la marii operatori economici. știm că ei au stocuri importante. Ei pot să-și măreasca producția și pot să-și mărească și stocurile. Este acel stoc care există la Administrația națională pentru rezervele statului și probleme speciale, unde sunt stocuri atât de alimente, cât și stocuri de apă. Noi suntem în contact permanent cu Ministerul Afacerilor Interne cu MAI, cu Ministerul Sănătății, cu Ministerul Economiei și cu toate prefecturile”, a explicat ministrul Oros.

Despre imaginile cu rafturile goale ale supermarket-urilor prezentate în ultimele zile de mass-media, ministrul spune că situația este sub control și face un apel la calm.

Reprezentații marilor rețele comerciale spun ca în ultimele zile, vânzările au fost similare celor din perioada sărbătorilor. Mai mult, și aceștia dau asigurări că nu există momentan motive de îngrijorare în ceea ce priveşte stocurile de alimente. 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: