Publicat: 5 Februarie, 2015 - 19:42
Share

În marja Reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a avut joi, o întrevedere cu omologul georgian, Mindia Janelidze. 

“Această întâlnire constituie o oportunitate de evaluare a stadiului cooperării în domeniul apărării între ţările noastre şi, de asemenea, reprezintă un bun prilej de identificare a perspectivelor de dezvoltare a relaţiilor dintre armatele României şi Georgiei. Vă asigur că, din partea Ministerului român al Apărării Naţionale, veţi beneficia de deschidere şi sprijin constant”, a spus ministrul român la începutul întrevederii. 

În context aliat, ministrul Duşa a asigurat partea georgiană de implicarea directă a României în implementarea Pachetului Substanţial NATO – Georgia şi consolidarea capacităţilor sale de apărare.
În cadrul ofertei de sprijin pentru reforma sistemului de apărare, ministrul Mircea Duşa a propus ca militari ai armatei georgiene să participe, împreună cu cei români, la exerciţii regionale ale Alianţei Nord-Atlantice şi la unele activităţi de instruire prin simulare pe care Armata României le desfăşoară.

De asemenea, ministrul Duşa a apreciat efortul operaţional deosebit al Georgiei pentru a contribui la misiunile aliate, precum şi participarea la Forţa de Răspuns NATO.

Pe timpul întâlnirii, cei doi oficiali şi-au manifestat preocuparea faţă de evoluţia situaţiei de securitate din zona extinsă a Mării Negre, subliniind sprijinul ferm pentru soluţionarea pe cale paşnică, negociată, a conflictelor din regiune.