Publicat: 29 Martie, 2017 - 17:16

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, l-a primit miercuri, 29 martie, la sediul M.Ap.N., pe ambasadorul Croaţiei la Bucureşti, Davor Vidiš.

În cadrul discuţiilor cu diplomatul croat, ministrul apărării naţionale a subliniat necesitatea relansării dialogului politico-militar la nivel înalt între cele două state membre ale NATO şi UE, precum şi importanţa cooperării militare practice la nivelul categoriilor de forţe armate.

Totodată, ministrul Leş a evidenţiat relațiile de cooperarea bilaterală la nivel politico-militar în cadrul organizaţiilor regionale, precum și între forţele armate române şi croate în teatrul de operaţii din Balcani şi la exerciţiile multinaţionale desfăşurate sub egida NATO. De asemenea, a lansat invitaţia părţii croate de a intensifica participarea la exerciţiile bilaterale sau în cadru Aliat care au loc pe teritoriul României.

               Davor Vidiš a reliefat susţinerea pentru dezvoltarea colaborării între armatele celor două țări şi a exprimat interesul părții croate față de experienţa României în ceea ce priveşte derularea programului de achiziţie a avionului multirol F-16. De asemenea, ambasadorul croat a pledat pentru o susţinere reciprocă în context regional şi internaţional,  plecând de la obiectivele strategice comune ale celor două state, de creştere a securităţii şi stabilităţii în vecinătatea imediată.