31 ianuarie 2023

Ministrul apărării naţionale la gala PatriotFest 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a participat miercuri, 18 ianuarie, la Cercul Militar Naţional, la gala concursului PatriotFest ediţia 2022, proiect organizat de New Strategy Center în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale şi alte instituţii din domeniul apărării şi securităţii naţionale.

Aflat la a cincea ediţie, PatriotFest este singurul concurs naţional de inovare organizat de instituţii din domeniul apărării şi securităţii naţionale şi, anul acesta, a vizat în mod special domeniile sistemelor autonome şi inteligenţă artificială.

Ca în fiecare an, organizatorii au selectat şi premiat cele mai interesante, funcţionale şi utile proiecte. Ministrul apărării naţionale a oferit premiul I pentru categoria „Sisteme autonome” domnului Bogdan Gaşpar, pentru proiectul „heliCOPTER Barry”.

„Pe lângă caracterul excepţional al acestei excelente iniţiative, eu cred că astăzi putem vorbi şi de o formă de normalitate pentru că eu cred că este normal ca o ţară să caute să-şi valorizeze şi să-i premieze pe cei care au idei inovatoare, pe cei care şi-au dedicat zile şi nopţi ideilor lor şi visului lor de a realiza ceva”, a transmis ministrul apărării naţionale în intervenţia sa.

Totodată, ministrul Angel Tîlvăr i-a felicitat pe concurenţi pentru modul în care contribuie la procesul de inovare pentru a creşte securitatea României într-o perioadă plină de provocări.

* * *

PatriotFest este iniţiat de Asociaţia New Strategy Center şi organizat cu sprijinul mai multor instituţii din domeniul apărării şi securităţii naţionale: Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul Telecomunicaţii Speciale şi Serviciul de Protecţie şi Pază.

Detalii privind activitatea NSC se găsesc accesând: https://www.newstrategycenter.ro/home/.

Biroul de presă