30 iunie 2022

Ministrul apărării naţionale, la reuniunea Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a participat miercuri, 15 iunie, la reuniunea Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina (Ukraine Defense Contact Group) care a avut loc la Bruxelles, în marja Reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO.

Reuniunea a reprezentat o bună oportunitate pentru evaluarea progreselor înregistrate şi pentru coordonarea acţiunilor militare ale celor aproximativ 50 de state participante.

Agenda discuţiilor a cuprins subiecte referitoare la aspecte de actualitate şi evaluări privind conflictul din Ucraina şi la stadiul acordării de asistenţă militară şi umanitară acestei ţări.

În context, ministrul apărării naţionale a evidenţiat importanţa continuării eforturilor comunităţii internaţionale pentru sprijinirea Ucrainei, confruntată cu agresiunea brutală a Federaţiei Ruse.

Oficialul român a reiterat implicarea deplină a României în sprijinul poporului ucrainean, inclusiv a celor peste 1,1 milioane de refugiaţi care au intrat pe teritoriul statului român de la declanşarea conflictului.

Ministrul apărării naţionale a punctat eforturile ţării noastre pentru facilitarea transportului cerealelor din Ucraina în vederea evitării transformării acestei crize de securitate într-o criză alimentară cu implicaţii globale.

Sursa foto Guvern