8 decembrie 2021

Ministrul austriac al economiei a numit Rusia „un partener economic important”

A bundle of banknotes on the background of other banknotes. 1000 and 5000 rubles

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Rusia este un partener economic important pentru Austria , relațiile bilaterale dintre Moscova și Viena trebuie să continue să se dezvolte, a declarat joi ministrul austriac al digitalizării și economiei, Margarete Schramböck.

O reuniune a comisiei mixte ruso-austriace pentru comerț și cooperare economică a avut loc joi la Viena, Schrambek este co-președintele acesteia din Austria, iar din partea rusă comisia este condusă de ministrul  Konstantin Chuichenko . În cadrul ședinței, Metalloinvest a semnat un contract cu un consorțiu de tehnologii Primetals și Midrex Technologies pentru furnizarea de echipamente pentru un nou complex pentru producția de fier brichetat la cald (HBI-4) la Lebedinsky GOK, din regiunea Belgorod .

Cu ocazia reuniunii, Schrambek a subliniat că Austria și Rusia au în mod tradițional relații puternice.

„Acest lucru este demonstrat de legăturile economice foarte strânse. Rusia este un partener economic important al Austriei. Dezvoltarea ulterioară a acestor relații este foarte importantă pentru întreprinderile noastre. 650 de întreprinderi austriece au sucursale în Rusia, iar 1200 de companii austriece cooperează activ cu Rusia. Cooperarea economică a țărilor noastre este foarte importantă, așa că mă bucur că în acest fel putem aduce o contribuție importantă la dezvoltarea, în continuare, a relațiilor noastre”, a declarat Shhrambek într-o conferință de presă după ședința comisiei.

Potrivit acesteia, pandemia de coronavirus a afectat comerțul dintre țări, dar acum situația se îmbunătățește.
„Este timpul să ne dezvoltăm mai departe. Acest dialog economic este lansarea unei noi cooperări … Scopul nostru este de a promova proiecte specifice. Semnarea unui acord cu Metalloinvest joacă un rol important în domeniul ingineriei mecanice și metalurgiei, fierului și producției de oțel bazată pe metode de producție ecologice”, a subliniat ministrul.

Ciprian Pop