20 mai 2022

Ministrul Bogdan Aurescu l-a primit pe ambasadorul agreat al Statului Qatar la București, Osama Yousef Abdullah Alqaradawi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit miercuri, 22 decembrie 2021, pe ambasadorul agreat al Statului Qatar la București, Osama Yousef Abdullah Alqaradawi, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.

Cu acest prilej, șeful diplomației române i-a urat noului ambasador mult succes în îndeplinirea mandatului. Cei doi demnitari au avut un dialog cuprinzător cu privire la relațiile bilaterale româno-qatareze, iar oficialul român a salutat stadiul foarte bun al dialogului politico-diplomatic și a reconfirmat interesul pentru aprofundarea acestuia, pentru creșterea schimburilor comerciale și a investițiilor, respectiv dezvoltarea cooperării sectoriale bilaterale. De asemenea, a subliniat necesitatea menținerii unei frecvențe crescute a contactelor bilaterale pe linia Ministerelor Afacerilor Externe ale celor două state, amintind în acest context dialogul fructuos pe care l-a avut cu E.S. șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, vice-prim ministru și ministru al afacerilor externe al Statului Qatar, în marja celei de-a 76-a reuniuni a AG ONU, precum și cu ocazia dejunului de lucru UE-Qatar, organizat în marja CAE la 13 decembrie 2021.

Ministrul Bogdan Aurescu a salutat totodată rolul de mediator jucat de Statul Qatar în privința mai multor dosare regionale, inclusiv în contextul recentelor evoluții din Afganistan.

La rândul său, ambasadorul agreat Osama Yousef Abdullah Alqaradawi a mulțumit pentru primire și a salutat nivelul foarte bun al relațiilor româno-qatareze. A manifestat întreaga disponibilitate ca, pe durata mandatului său, să contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale, fructificând în special oportunitățile concrete de cooperare economică și sectorială. De asemenea a subliniat colaborarea excelentă la nivel multilateral, în cadrul ONU și al altor organizații internaționale.

În încheiere, ministrul Bogdan Aurescu a exprimat încrederea că, pe perioada mandatul noului ambasador, relațiile româno-qatareze vor beneficia de o dezvoltare consistentă, asigurând de întreg sprijinul părții române pentru demersurile noului ambasador în acest scop.