Publicat: 24 Septembrie, 2012 - 19:26
Share

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Dan Nica, a declarat, Luni, că licitaţia de spectru este un succes,  dovada că "am putut organiza la standarde internaţionale cea mai mare licitaţie din istoria telecom românească".

„Avem patru operatori naţionali şi o creştere de 77% a cantităţii de spectru pentru comunicaţii mobile. Din această perspectivă, putem anticipa că vom vedea o piaţă a telecomunicaţiilor mult mai activă, cu servicii 4G şi servicii în premieră, la o calitate mult ridicată. O altă veste bună este că aproape 700 de sate şi comune nedeservite în prezent vor beneficia de servicii 3G“, a declarat Dan Nica, Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, după anunţarea rezultatelor licitaţiei de spectru de către ANCOM.

„Sperăm că operatorii nu se vor dezminţi nici la nivelul tarifelor pe care le vor practica de acum înainte. Din perspectiva beneficiilor pentru statul român, acesta va încasa peste 682 milioane de euro numai din costurile licenţelor. Dacă adăugăm la aceasta şi investiţiile care se vor face, atunci putem vorbi de peste 1 miliard de euro”, a mai spus Nica.