15 august 2022

Ministrul Constantin-Daniel Cadariu a avut prima întâlnire regională cu reprezentanții mediului de afaceri din județul Suceava

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, a avut sâmbătă, 11 decembrie a.c., la Vatra Dornei, prima întâlnire regională cu reprezentanții mediului de afaceri din domeniul turismului și IMM-urilor din zona de munte a județului Suceava, pentru a putea afla problemele cu care se confruntă în activitate și care pot fi preluate de către instituție. La discuții au participat și autoritățile județene și locale.

„Așa cum am promis, am dat startul programului de consultări regionale. Am avut o ședință extrem de interesantă, de peste trei ore, în care am putut să discut cu reprezentații mediului de afaceri din zonă toate aspectele care au caracter urgent și care le îngreunează activitatea. Multe dintre problemele enunțate sunt, într-adevăr, generale. Am luat act de ele și, după ce voi încheia întâlnirile teritoriale propuse pentru următoarele două luni, voi contura concluziile astfel încât să reușim să axăm activitatea viitoare a ministerului pe rezolvarea acestora. Mai mult, un deziderat al mandatului meu este să transform această instituție, responsabilă de antreprenoriat și turism, într-una cu adevărat folositoare”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu.

Printre principalele teme dezbătute în cadrul întâlnirii se remarcă intensificarea eforturilor de promovare a destinației turistice România. În acest sens, a fost subliniată necesitatea participării la târgurile internaționale de profil, cu stand național și un concept bine definit. Importantă, în viziunea reprezentanților mediului de afaceri, este și valorificarea sectorului balneo, dar și a domeniilor schiabile din țară, pentru a crește atractivitatea pe piețele externe. Însă, pe lângă aceste propuneri, a fost evidențiată una dintre cele mai apăsătoare probleme pentru operatorii economici din zonă, respectiv criza forței de muncă.

Din partea Consiliului Județean Suceava au fost prezenți vicepreședinții Silviu-Cristinel Crețu și Niculai Barbă, dar și administratorul public al județului, Irina Vasilciuc. Instituția Prefectului – Suceava a fost reprezentată de Gheorghe-Alexandru Moldovan, prefect, și de șeful de cancelarie a Prefecturii, colonelul (r) Emilian Țehaniuc. Ședința a avut loc în sediul Primăriei Vatra Dornei.