Publicat: 16 Martie, 2018 - 10:14

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a declarat joi seara că banii din donațiile pentru achiziția sculpturii lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pământului" nu pot fi returnați persoanelor care au donat.

"Sunt oameni de bună-credință care au participat și au donat. Conform legii, donația nu mai poate fi returnată. Și atunci, trebuie găsit un mecanism prin care oamenii care doresc, normal, să-și recupereze banii, să poată fi plătiți", a declarat Ivașcu joi seara la televiziunea publică.

De vină pentru această situație ar fi un mecanism financiar.

"Nu, pentru ca aici este un mecanism financiar. (...) Ministerul de Finanțe, care este alături de noi în acest lucru, ne dă soluțile. E vorba de oameni și e vorba despre o nedumerire. (...) Și nimeni nu a explicat. Și atunci, eu ma așez pe partea asta în care cred că e bine așa sau așa? Nu știu. Aștept un răspuns profesional și o limpezire", a spus George Ivașcu.

Ministrul Culturii a adăugat că va afla ceea ce este în neregulă în acest caz la finalul unei misiuni a Corpului de Control al prim-ministrului.

"Asta voi afla și eu. Adică, dacă știam, nu chemam Corpul de Control. Trebuie să vedem exact și istoricul acestei povești și trebuie să știm, iar ei, cu expertiza lor, vor da setul de măsuri care va fi comunicat transparent publicului", a mai spus Ivașcu.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: