27 mai 2022

Ministrul Dezvoltării: Compania Naţională de Investiţii funcţionează mai eficient

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul Dezvoltării: Compania Naţională de Investiţii funcţionează mai eficient, construim mai mult pentru comunităţile locale

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a eficientizat funcţionarea CNI – anunţă ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Acesta a arătat că investiţiile derulate prin CNI, care sunt aprobate şi finanţate din bugetul Ministerului Dezvoltării, arată o creştere semnificativă în acest an faţă de anii anteriori.

Astfel, până la data de 10 august 2021, CNI a finalizat 587 de licitaţii de proiecte de investiţii faţă de 648 în tot anul 2020, în condiţiile în care în anul 2021 s-au demarat deja 1.169 proceduri de achiziţie, faţă de 1.215 în anul 2020.

„Pe această rată de creştere până la finele anului, vom avea cu 48% mai multe licitaţii de investiţii finalizate şi cu 57% mai multe proiecte demarate, în procedură de achiziţie. Mai multe investiţii înseamnă mai multe spitale şi cămine studenţeşti renovate, mai multă infrastructură sportivă în localităţile din România, înseamnă şcoli moderne, localităţi dezvoltate”, a subliniat ministrul.

Cseke Attila a amintit: gradul de execuţie bugetară pe primul semestru al anului 2021, privind Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin CNI, este de 100%.