27 mai 2022

MINISTRUL DÎNCU ÎNCEARCĂ PACIFICAREA INTERNĂ

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi,  când toată lumea stă cu gura deschisă și ochii cât cepele la ,,ce o face Putin pe 9 mai,, , în contextul agresiunii samavolnice a Rusiei asupra Ukrainei , lucrurile trebuie privite cu calm și luciditate . Putin nu mai are recuzită serioasă  , decât  cea de paradă.  In afară de niște discursuri sforăitoare deja auzite  (…)   Putin nu are cu ce impresiona .

Este evident că factorii de decizie politică și militară din România sunt conectați permanent la actualitatea externă cu implicație directă la securitatea și apărarea națiunii… Evenimentele externe se derulează si sunt monitorizate permanent și în mod  profesionist de cei cu atribuții în domeniu . Însă și în plan intern MApN și ministrul  Dîncu au pe rol mai multe chestiuni de rezolvat ; una dintre acestea este ,,meciul,, dintre MApN , Steaua și FCSB ( subiect arhicunoscut , dezbătut dar încă neclarificat 100%).

După victoria FCSB cu 1-0 în Bănia Craiovei  ,  soarta titlului de campioană la fotbal pe anul competițional 2021/2022 stă în meciul din ultima etapă a play off.ului dintre primele două clasate : CFR Cluj și  FCSB.  Se știe că echipa patronată de G. Becali nu are stadion și că nu poate disputa acest meci decisiv pe Arena Națională ( acolo va avea loc un spectacol artistic la data meciului dintre bucureșteni și clujeni).  Se mai știe ca în trecut echipa Armatei , Steaua a fost cumpărată de Viorel Păunescu… si cedată ulterior lui Gigi Becali .

Logic ar fi să credem că FCSB este copilul Stelei… adică moștenitoarea palmaresului etc… cât și a altor drepturi ce ar fi decurs în mod rațional din aceasta transmitere între cele două entități.  Numai că realitatea actuală infirmă un lucru simplu , normal și logic… pe care nu îl comentez aici , acum. Așadar , revin la starea de fapt : FCSB nu are posibilitatea din cauze independente de voința proprie să joace meciul decisiv ,,acasă,, … Se cunoaște faptul că există opinii Pro și Contra acestei chestiuni… pe care nu le comentez/apreciez acum… Altceva doresc să aduc în discuție,  faptul că fotbalul este un fenomem social cu mare impact la populație,  care nu poate fi neglijat de guvernanți.

În această situație  , este de lăudat gestul si disponibilitatea MApN și  a ministrului de resort Vasile DÎNCU  de a permite bucureștenilor ( și nu numai lor) sa vizioneze meciul din 21 mai dintre FCSB și CFR Cluj  pe Arena din Ghencea ; trebuie amintit aici că ministrul DÎNCU  ( în urma unor nemeritate critici și chiar jigniri…)  își exprimă disponibilitatea de a media, împăca și chiar reunifica spiritul stelist așa cum a fost in istoria glorioasă a fotbalului roș-albastru.  Acest demers și  această intenție a MApN și a ministrului DÎNCU merită salutate , pentru că astfel se poate trece la o nouă etapă de emulație a fotbalului , a sportului românesc în ansamblul său.

Când trebuie aplaudat un astfel de gest , să nu ne ferim să apreciem și să salutăm la unison un om care pe lângă probleme grave , serioase și de mare răspundere își face timp să aducă pacea și în tribunele stadioanelor , spre mulțumirea și împăcarea socială a oamenilor. Dacă meciul respectiv nu se va disputa pe Arena din Ghencea – dată spre administrare MApN.ului – conducerea acestuia și dl. ministru DÎNCU ar putea fi suspectați de administrare deficitară și protecționism ( pentru CFR Cluj) , ceea ce desigur conducerea Armatei ar vrea să evite. Felicitări pentru curaj , imparțialitate si decență.

Romică-Adrian VLAD