Publicat: 21 Mai, 2012 - 08:09
Share

Eduard Hellvig, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a inaugurat pe data de 20 Mai, la Bacău, pasajul rutier subteran Oituz - Ştefan Guşe, obiectiv finanţat în cadrul Regio – Programul Operaţional Regional.

Infrastructura construită în cadrul acestui proiect vizează creşterea gradului de siguranţă rutieră şi reducerea timpului de călătorie dinspre şi înspre centrul municipiului Bacău şi constă în realizarea unui pasaj rutier (cu o lungime totală de 0,692 km), a unui pasaj rutier subteran propriu-zis (de 0,277 km), a unor bretele de acces la pasaj (de 0,35 km), precum şi a unor pasaje superioare de asigurare a continuităţii rutiere (cu o lungime de 0,065 km).
Proiectul are o valoare totală de 30.765.172,65 de lei, din care 24.595.342,24 de lei reprezintă finanţare nerambursabilă.
Tot astăzi, ministrul Eduard Hellvig a semnat la Bacău contractul de finanțare din fonduri europene, prin programul Regio, a proiectului “Reabilitare și modernizare imobil Str. Henri Coandă nr. 9, cu destinația de locuințe sociale”. Este vorba despre un imobil care va asigura 49 de noi locuințe sociale, pentur un număr de circa 97 beneficiari.
Proiectul are o valoare totală de 3.136.866,47 de lei, din care 1.952.249,32 de lei reprezintă finanţare nerambursabilă.

“Misiunea ministerului este de a ajuta comunitățile locale să se dezvolte, să creeze condiții de secol XXI pentru locuitorii lor. În următoarea perioadă este în responsabilitatea noastră, ca minister, să creăm mecanismele de simplificare și procedurile de descentralizare de la nivelul ministerului către agențiile de dezvoltare regională, astfel încât Programul Operațional Regional să devină cât mai eficient și cât mai puternic din punctul de vedere al rezultatelor atragerii de fonduri europene” a declarat Eduard Hellvig, ministrul dezvotării regionale și turismului, la semnarea contractului de finanțare.