24 octombrie 2021

Ministrul Educației: E posibil peste două săptămâni să propunem să revină toți elevii la școală

Group of students wearing protective face masks while raising their hands in class.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Copiii de grădiniță și elevii tuturor claselor, exceptând cele terminale, reiau miercuri cursurile, după o vacanță de mai bine de o lună, însă nu toți vor merge fizic la școală. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ar vrea ca după jumătatea lunii mai toți elevii să poată reveni fizic la școală, precizând că, după o analiză, speră să poată face această propunere oficial.

„E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment și să înaintăm o astfel de propunere, care să-i vizeze pe cei din clasele V, VI, VII și a X-a și a XI-a. (…) Mi-aș dori ca la jumătatea lunii mai să realizăm această propunere de prezență fizică încă din mai”, a spus ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a refuzat să răspundă tranșant când a fost întrebat dacă este plauzibilă ipoteza ca profesorii nevaccinați să poată preda doar online, spunând că această solicitare a venit din partea părinților și o consideră „de bun simț”.

Ministrul Educației spune însă că jumătate din personalul didactic este vaccinat. Per total, în privința personalului care lucrează în sistemul de învățământ, 155.000 de persoane s-au vaccinat, ceea ce reprezintă un procent de 44%, a precizat Cîmpeanu.