Publicat: 19 Septembrie, 2016 - 08:45
Share

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, respinge posibilitatea de a candida sau de a se implica în politică. Însă, a precizat acesta, l-ar susține pe premierul Dacian Cioloș dacă ar decide să facă un asemenea pas, întrucât îl consideră unul dintre cei mai buni tehnicieni.

„Următorul guvern, fiind politic – așa ar trebui să fie și toți actorii principali ai politicii românești au definit condițiile jocului după 2016 ca fiind condițiile pentru un guvern politic – eu într-un astfel de guvern nu-mi găsesc locul”, a declarat ministrul educației, Mircea Dumitru, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, răspunzând unei întrebări referitoare la o eventuală prezență a sa în viitorul guvern format după alegerile din 11 decembrie.

În schimb, dacă premierul Dacian Cioloș ar candida, ministrul este gata să-l voteze și a explicat și de ce: „Este un om onest, este un bun specialist, este un om care a probat că într-adevăr poate să rezolve problemele”, în ciuda unor situații dificile, a spus ministrul. Întrebat dacă l-ar și sfătui pe premier să facă acest pas, Mircea Dumitru a spus: „Dacă domnia sa dorește să continue activitatea politică, da, l-aș sfătui (să candideze — n.r.) și cred că este unul dintre cei mai importanți tehnicieni în momentul de față, dar cu siguranță ar putea să își găsească locul într-un viitor guvern”.

Ministrul a ținut, totuși, să precizeze: „Aceasta este o părere pe care nu am discutat-o cu domnia sa și m-aș simți oarecum vinovat dacă ceea ce am spus acum l-ar deranja. Este pur și simplu părerea mea în legătură cu prestația domniei sale, care mi s-a părut foarte importantă".