Publicat: 16 Iulie, 2020 - 19:00
Share

Ministrul Educației vrea să se asigure că toți profesorii vor fi dispuși să predea online din toamnă, în cazul în care pandemia va ține elevii acasă în septembrie. Ca atare, pregăteşte o modificare legislativă prin care aceştia să nu mai refuze predarea digitală, aşa cum s-a întâmplat în unele zone.

”Vom pregăti o ordonanță de urgență prin care să stabilim măsurile pe care trebuie să le luăm în această perioadă, dacă situația epidemiologică impune desfășurarea în continuare a cursurilor online. Ordonanță va cuprinde toate măsurile necesare ca elevul să nu fie în niciun fel prejudiciat și să aibă acces la educație”, a declarat Monica Anisie la un post TV.

Tablete pentru copiii care nu au acces la tehnologie

În acest sens, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a spus zilele trecute că termenul în care cele 250.000 de tablete şi laptopuri vor ajunge la elevii care nu au acces la tehnologia necesară desfăşurării orelor online este 10 septembrie.

"Ministerul Educaţiei a elaborat caietul de sarcini şi acolo avem ca termen pentru a ajunge în unităţile de învăţământ 10 septembrie. Dar, după cum bine se ştie, nu Ministerul Educaţiei realizează această achiziţie. Noi ca Minister al Educaţiei, am pus termenul limită 10 septembrie", a spus Anisie.

Ministrul a recunoscut că sistemul de învăţământ din România nu a fost pregătit pentru educaţia online.

 

Tag-uri Institutii: