Publicat: 27 Aprilie, 2020 - 19:04
Share

Ministrul Educației a confirmat luni după-amiază decizia anunțată de președintele Klaus Iohannis: cursurile se vor relua abia la toamnă. Monica Anisie a adus precizări esențiale legate de modalitatea în care situațiile elevilor vor fi încheiate de către profesori în acest an școlar, în lipsa notelor de la teze. Studenții își continuă învățarea de acasă, iar examenele se dau online. Evaluarea națională se va susține începând cu 15 iunie, iar examenul de Bacalaureat va debuta pe 22 iunie cu probele scrise și va continua cu probele pentru competențe.

Precizările ministrului Educației, Monica Anisie:

Cursurile realizate în unitățile de învățământ rămân suspendate, însă continuă învățarea asistată de tehnologie ca și până acum, până în data de 12 iunie, când, de altfel, se vor încheia cursurile anului școlar 2019-2020.

Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor oferi sprijin - vor transmite elevilor resurse de învățare și sarcini de lucru.

Ministerul Educației va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, astfel încât unele conținuturi prevăzute pentru această perioadă să fie abordate în anul școlar următor. Se recuperează materia neparcursă în această perioadă.

Mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, însă nu se vor mai susține teze. Pentru situațiile excepționale, în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educației va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare.

"Astfel, dragi elevi, vă asigur că vom încheia cu bine anul școlar", a subliniat Monica Anisie.

Studenții își vor continua învățarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susține și online.

Fiecare instituție de învățământ superior, în baza autonomiei universitare, va stabili modalitatea si data susținerii acestor examene.

Elevii din anii terminali pot reveni pe data de 2 iunie doar pentru 2 săptămâni. Se vor realiza numai activitățile de pregătire și de consiliere pentru examenele naționale.

Pentru elevii care au probleme de sănătate sau în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională, iar decizia va aparține părinților. Pregătirea elevilor se va realiza în continuare în sistem online.

Evaluarea națională și Bacalaureatul se vor susține în conformitate cu noua programă transmisă deja de Ministerul Educației și respectând calendarele comunicate deja.

Evaluarea națională se va susține începând cu 15 iunie, iar la examenul de Bacalaureat noutatea va fi că va începe cu probele scrise pe 22 iunie și va continua cu probele pentru competențe. Calendarul va fi comunicat ulterior.

Examenele de certificat pentru învățământul profesional, profesional dual și post-liceal vor fi realizate numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată.

Examenele de titularizare se vor desfășura cu respectarea măsurilor de siguranță, iar ministerul va comunica modalitatea de susținere și calendarul.

La reluarea cursurilor vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă.

Tag-uri Institutii: