Publicat: 18 Iulie, 2015 - 12:49
Inclusiv ale demnitarilor!

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, vineri, că salariile bugetarilor vor fi majorate în acelaşi timp. Data la care vor fi majorate va fi decisă după rectificarea bugetară programată pentru 28 iulie, a precizat Teodorovici.

"Tot ce înseamnă creşteri de salarii în sectorul bugetar vor avea loc o dată pentru toţi care sunt parte a acestui sistem. Asta a fost şi logica atunci când s-a spus foarte clar că întregul sistem bugetar trebuie să aibă majorarea salarială de la acelaşi moment", a afirmat Teodorovici.

Ministrul a punctat că orice măsură adoptată mai devreme de 1 ianuarie 2016, inclusiv reducerea TVA la 19%, "clar" are un impact bugetar.

"În funcţie de ceea ce aprobăm în 28 iulie la rectificare, vom vedea exact dacă, de când vom putea aplica asemenea măsuri", a spus Teodorovici.

 

Cu privire la rectificare, ministrul a spus să “în mod sigur este că tot ce înseamnă investiţii se va bucura de o alocare financiară substanţială. Tot ce înseamnă contracte aflate în derulare, în special, vor primi bani pentru a fi finalizate cât mai repede".

Legea unică a salarizării, al doilea obiectiv important al Guvernului pentru a doua parte a anului, ar putea fi întârziată de trimiterea Codului Fiscal în Parlament.

"Este într-adevăr un alt motiv care este afectat de această întârziere, categoric, pentru că nu este un impact mic aplicarea legii salarizării, iar modul în care o vom aplica, de când, în câte etape, în câte tranşe - pentru că nu putem aplica legea salarizării într-un singur moment, pentru că impactul este foarte mare - dar toate acestea aveau o logică în aplicare", a afirmat Teodorovici.