Publicat: 18 Martie, 2018 - 09:21
Share

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a avut  o întâlnire cu Pierre Buhler, Președintele Institutului Francez Paris, cu Excelența Sa Michele Ramis, Ambasadorul Franței la București, și cu François Laurent, Director al Direcției de Afaceri Europene și Internaționale din Ministerul Culturii din Franța.

„Suntem într-un an extrem de important pentru România, Anul Centenarului Marii Uniri. În afară de șansă de a promova Sezonul România - Franța împreună, mi-aș dori să continuăm colaborarea noastră la nivelul specialiștilor și să primim expertiza lor în elaborarea Codului Patrimoniului, țara dumneavoastră fiind un exemplu în acest sens”, a declarat ministrul George Ivașcu.

La rândul său, Pierre Buhler a afirmat că „mesajul primit de la Administrația Prezidențială din România a fost că Sezonul România – Franța este foarte important pentru președintele Klaus Iohannis și pentru președintele Emmanuel Macron. Acest important moment va pune în lumină permanentă legăturile dintre cele două țări și ne va permite să punem bazele unui destin european comun. Prin evenimentele alese ne-am orientat către tineret, dorindu-ne să le arătăm o Românie modernă și creativă. Împreună cu doamna Ambasador vreau să vă mulțumesc pentru implicarea în proiect”.

Pierre Buhler a mai adaugat că Sezonul România - Franța, care se desfăşoară  în timpul Președinției Române a Consiliului UE, creează un context extrem de favorabil elaborării unor proiecte comune pentru a consolida integrarea europeană prin cultură.

Tag-uri Institutii: