27 iunie 2022

Ministrul german de externe a solicitat cooperarea cu Rusia în materie de climă

arctica
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Ministrul german de externe Heiko Maas a cerut cooperarea cu Rusia și China în problemele climatice

Ministrul german de externe Heiko Maas a solicitat cooperarea cu Rusia și China în probleme de protecție a climei, inclusiv transformarea ecosistemului arctic .
„Fără Rusia, fără China, fără India, acest lucru nu se poate face”, a spus Maas la evenimentul „Geopolitica la Polul Nord – O viziune a politicii externe asupra schimbărilor climatice”.
La randul sau, Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrushev, organizează o întâlnire pe probleme de actualitate a securității naționale în districtul federal de nord-vest din Murmansk.
Patrushev a avertizat asupra crizei globale din cauza schimbărilor climatice
El a menționat că acum este „cel mai bun moment” pentru cooperarea în domeniul protecției climei, explicând acest lucru prin revenirea Statelor Unite la acordul climatic de la Paris, dar a adăugat că acest lucru nu a fost suficient. „Avem nevoie nu numai de Statele Unite, ci și de China și de alți emițători mari (de dioxid de carbon), deci avem nevoie de un acord internațional”, a spus ministrul.

Cea mai mare provocare în politica climatică, a spus el, este necesitatea de a construi cooperarea între țările cu sisteme politice diferite. „Cea mai mare provocare este de a reuni țări care sunt în concurență între sisteme, democrații liberale, adică Occidentul, pe de o parte, și regimuri precum China, pe de altă parte, astfel încât disputele comerciale să nu împiedice cooperarea climatică„, a spus Maas.
Vorbind despre implicațiile schimbării ecosistemului arctic pentru politica internațională, Maas a remarcat posibila creștere a luptei pentru influență din regiune. „Consecințele imediate ale topirii gheții vor fi un număr mare de rute maritime, vor exista probabil noi rute comerciale care vor fi influențate de interesele economice, vor exista dispute, va exista o problemă de putere. Acest lucru va duce, de asemenea, la faptul că acolo unde se topește gheața, zonele militare de securitate vor dispărea. Acest lucru va afecta țări precum Statele Unite și Rusia, dar nu numai pe ele. Prin urmare, acest lucru va duce la problema puterii politice „, – a spus Mass, adăugând că consideră în acest context este necesar să se discute activ problemele arctice.

Ciprian Pop