6 iulie 2022

Ministrul german de externe spune că țara sa dorește relații stabile cu Rusia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Annalena Burbock a remarcat că ambele țări au o listă lungă de subiecte de discuție.

Cabinetul german dorește relații stabile cu Federația Rusă, ambele țări având o listă lungă de subiecte de discuție. Acest lucru a fost anunțat luni de ministrul german de externe, Annalena Berbock, care zboară la Kiev pentru discuții, iar de acolo la Moscova.

„În timpul discuţiilor mele de la Moscova, va fi important pentru mine să subliniez poziţia. Noul guvern federal doreşte o relaţie aprofundată şi stabilă cu Rusia. Lista subiectelor despre care trebuie să vorbim este lungă”, a spus ea. Vorbind despre subiecte bilaterale importante, ea a enumerat știința, cultura, comerțul, sursele de energie regenerabilă, controlul climatului.

Burbock a spus că va discuta la Kiev inițiative de modernizare a sectorului energetic al Ucrainei, precum și propuneri de protejare a spațiului cibernetic.

„La Kiev, vreau să precizez că nu purtăm discuții despre Ucraina la Moscova sau în alte parti si care să ocolească Ucraina. Și, în calitate de nou guvern federal, nu continuăm doar să ne îndeplinim obligațiile – aniversarea de astăzi a 30 de ani a relațiilor noastre diplomatice este o bună oportunitate pentru reînnoirea unor angajamente”, a spus Burbock. .

„Pentru mine, asta înseamnă, în primul rând, să contribui la întărirea potențialului Ucrainei. Prin urmare, vreau să vorbesc despre inițiative pentru modernizarea durabilă a sectorului energetic ucrainean, dezvoltarea pieței hidrogenului verde și propuneri pentru protejarea spațiului cibernetic ”, a subliniat şeful Ministerului german de Externe.

Discuțiile lui Burbock la Moscova cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov sunt programate pentru marți, 18 ianuarie. La Kiev sunt programate
A consemnat Pop Ciprian-Dorel