Publicat: 10 Iulie, 2018 - 13:10
Share

Aflat în vizită de lucru în județul Sibiu, pentru a coordona și inspecta activitățile echipelor de intervenție ale ANAR în zonele inundate din județul Sibiu, Ioan Deneș a participat și la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), alături de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, prefectul județul Sibiu, Adela Maria Muntean, și primari din zonele calamitate.

În cadrul întâlnirii, ministrul Apelor și Pădurilor a prezentat atât modul de intervenție al echipelor ANAR în ultimele 24 de ore, cât și modul în care se va acționa în perioada imediat următoare.

Totodată, având în vedere emiterea Avertizării Hidrologice de Cod ROȘU pentru centrul țării, demnitarul i-a cerut directorului general al ANAR, Victor Sandu, ca administrațiile bazinale să monitorizeze în permanență cursurile vizate de avertizare, cât și să ia în calcul relocarea unor echipe de muncitori, baraje fixe, hidrobaraje și utilaje în zonele cu potențial de risc la inundație. Totodată, ministrul a anunțat că se va deplasa personal în acele zone.

După ședința CJSU, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, secretarul de stat Raed Arafat, directorul general al ANAR, Victor Sandu, și prefectul de Sibiu, Adela Maria Muntean, au inspectat toate zonele în care echipele ANAR, ISU și ale jandarmilor au instalat baraje fixe, hidrobaraje și diguri din saci de nisip în Cristian, Săliște, Orlat, Bungard și Săcel.

Vă reamintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis în această dimineață o Avertizare Hidrologica de Cod ROȘU pentru intervalul 10.07.2018 ora 09:30 – 10.07.2018 ora 20:00.

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale COTELOR DE PERICOL.

Bazine afectate: Olteţ – bazin superior, Cerna (afluent al Olteţului), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru – amonte acumularea Ioneşti.

COD ROŞU: Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Olteţ – bazin superior, Cerna (afluent al Olteţului), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru – amonte acumularea Ioneşti, județele Vâlcea, Gorj şi Argeş.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice: Olteţ, Cerna, Olt – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului avertizat.

Tag-uri Nume: