Publicat: 8 Mai, 2014 - 17:30
Share

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, analizează posibilitatea creşterii alocaţiilor pentru copii, potrivit preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea. Însă, a precizat acesta, o asemenea măsură depinde de creşterea economică şi de consultările cu delegaţiile FMI, BM şi CE.

Întrebat dacă Guvernul are în vedere creşterea în acest an a alocaţiilor pentru copii, Liviu Dragnea a replicat: 

"Numai după ce delegaţiile FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene vin în România se poate pune în discuţie această măsură. Până la această oră Guvernul nu are o opţiune în sensul ăsta. În schimb, ştiu că doamna Rovana Plumb, la Ministerul Muncii, analizează această posibilitate. Dar nu vă pot spune acum dacă şi cu cât se poate. Este un obiectiv".

Preşedintele executiv al PSD a precizat că, personal, susţine această măsură, dar preferă o abordare "realistă" a acestui subiect. "Eu personal susţin creşterea tuturor veniturilor din România. (...) Unul din obiectivele esenţiale ale Guvernului Ponta îl reprezintă creşterea tuturor veniturilor precum şi creşterea tuturor pensiilor şi alocaţiilor, inclusiv ale celor pentru copii. Dar aceste creşteri nu pot fi realizate decât în funcţie de creşterea economică şi de creşterea veniturilor. Avem în obiectiv creşterea progresivă a acestor alocaţii dar vrem să avem o abordare realistă, care să fie susţinută şi de posibilitate. Nu vrem să mergem pe o abordare populistă", a punctat Liviu Dragnea într-o conferinţă de presă la sediul PSD.