Publicat: 12 Mai, 2020 - 17:39
Share

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunţat în noaptea de luni spre marţi că se va deplasa în Germania pentru verificarea condiţiilor în care lucrează muncitorii români.

Reacţia ministrului Muncii a venit la câteva ore după ce a participat la o audiere parlamentară pe tema situaţiei muncitorilor români din Germania.

"3 ore și jumătate în audiere la comisiile parlamentare dominate de PSD. Un PSD odihnit și agresiv. Subiectul: activitatea Ministerului Muncii în legătură cu plecarea românilor să muncească în străinătate în activități sezoniere. Întrebările nu au vizat doar MMPS, dar am răspuns la toate.

Pentru PSD, toți angajatorii sunt din principiu niște infractori. Pentru mine, angajatorii oferă locuri de muncă, iar cei care încalcă legea trebuie verificați și sancționați, dacă este cazul. Pentru PSD, statul trebuie să îngrădească dreptul românilor de a munci. Pentru mine, românii nu trebuie împiedicați să muncească, asigurându-li-se toate condițiile legale, inclusiv condiții de protecție în această perioadă de pandemie. Pentru PSD, românii nu sunt capabili să își citească contractele. Pentru mine, românii sunt capabili, iar celor care au nevoie de sprijin, statul român trebuie să le ofere sprijin gratuit, la cererea acestora. Pentru PSD, românii trebuie forțati să rămână în țară la muncă. Pentru mine, românii trebuie să aibă posibilitatea să aleagă unde doresc să muncească în cadrul UE, iar Statul Român trebuie să dezvolte oferte atractive pentru locurile de muncă din România, astfel încât ei să aibă alternativă și, în final, să opteze liber.

Tag-uri Nume: