Publicat: 11 Septembrie, 2019 - 12:43
Share

Proiectele destinate românilor din provincia italiană Torino şi principalele teme de interes ale conaţionalilor din această zonă a Italiei au fost tema discuţiilor pe care ministrul Natalia-Elena Intotero le-a purtat cu reprezentanţii mediului asociativ şi al comunităţii în cadrul vizitei la Torino.

În regiunea Piemonte trăiesc aproape 150.000 de români, dintre care aproximativ 100.000 în provincia Torino.

În cadrul vizitei, ministrul a monitorizat două dintre proiectele finanţate de MRP în zonă şi derulate de Centrul de Cultură şi Tradiţie Italo-Românească şi de Asociaţia culturală şi socială "Ovidio Onlus". Este vorba despre proiecte finanţate pe pilonul "Educaţie" în cadrul sesiunii din primăvara acestui an şi prin intermediul cărora tineri şi copii români de toate vârstele participă la activităţi care îi aduc mai aproape de limba română, de istoria sa, de cultura şi tradiţiile româneşti.

Ministrul a avut apoi o întrevedere cu cu reprezentanţii comunităţii româneşti din teritoriu, la sediul Consulatului General al României la Torino, în cadrul unei delegaţii ample din care au mai făcut parte deputatul Andi-Gabriel Grosaru, Laura-Elena Chiorean, secretar general în cadrul MAE, precum şi Oana Tuluc şi Nicoleta Grigore, din cadrul Autorităţii Electorale Permanente.

Cei prezenţi au adus în discuţie problemele cu care se confruntă românii din regiune în diverse sectoare de muncă şi aspecte legate de finanţările oferite de MRP. Totodată, membrii comunităţii au primit astfel informaţii legate de alegerile prezidenţiale din noiembrie şi modalităţile de votare, precum şi informaţii legate de prevenirea traficului de persoane.

Vizita ministrului Natalia-Elena Intotero în Republica Italiană are loc în perioada 10-18 septembrie, agenda incluzând opriri în 11 oraşe unde se află comunităţi româneşti numeroase.

http://www.mprp.gov.ro/web/ministrul-natalia-elena-intotero-in-dialog-cu...

Tag-uri Nume: