Publicat: 26 Noiembrie, 2012 - 14:16
Share


Ministerul Afacerilor Europene, Leonard Orban, va conduce delegația României la primul forum anual privind Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), care se va desfăşura la Regensburg (landul german Bavaria), în zilele de 27 și 28 Noiembrie 2012.

Organizat de Comisia Europeană și de guvernul landului Bavaria, evenimentul are ca temă de discuție modul în care Regiunea Dunării poate contribui la creșterea competitivității Europei. Forumul va fi inaugurat de comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, și va cuprinde atât o evaluare a stadiului implementării Strategiei Dunării, cât și o dezbatere asupra perspectivelor acestui instrument de cooperare, lansat în urmă cu un an dintr-o inițiativă comună a României și Austriei. 

La reuniunea de la Regensburg, Comisia Europeană va prezenta un prim raport privind implementarea SUERD, document elaborat pe baza contribuțiilor celor 14 state participate la Strategia Dunării: Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Croația, Germania (landurile Baden-Württemberg și, respectiv, Bavaria), Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina și Ungaria.

Pe lista de invitați figurează miniștri și secretari de stat din țările participante la strategie, precum și peste 600 de reprezentanți ai sectorului privat, întreprinderilor regionale, societății civile și mediului academic.

Din delegaţia României mai fac parte Coordonatorul Naţional al SUERD din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Brândușa Predescu, reprezentanţi ai mai multor ministere cu atribuţii în implementarea strategiei şi exponenţi ai autorităţilor locale, mediului academic, asociativ şi de afaceri.