Publicat: 1 Decembrie, 2017 - 19:30
Share
și asistența acordată cetațenilor români rămași fară locuință

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni este aproape de comunitatea românească din Germania și urmărește cu maximum de interes cazul incendierii imobilului locuit de cetățeni români din Bergkamen.

Astăzi, 1 decembrie, ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a avut o convorbire cu ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, în care a solicitat de urgență ambasadorului detalii privind persoanele rănite si asistența care li se acordă cetațenilor români rămași fară locuință. În cadrul convorbirii, ministrul Andreea Păstîrnac și-a exprimat intreaga solidaritate cu victimele cetățeni români și a solicitat cu celeritate o poziție oficială a părții germane privind cauzele incendiului.

Mai mult, în vederea monitorizării situației, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a contactat de urgență misiunea permanentă a României de la Berlin și Consulatul General de la Bonn pentru furnizarea de informații și a creat o celulă interministerială de criză, a cărui obiectiv este oferirea de asistență imediată românilor implicați în caz.

MRP se află în contact permanent cu autoritățile locale și așteaptă cu celeritate informații cu privire la măsurile luate de partea germană in vederea identificării mobilului atacului.