Publicat: 19 Ianuarie, 2019 - 23:09
Share
”Milenialii folosesc noile tehnologii și așteaptă programe flexibile de finanțare”

În marja expoziției ”Săptămâna Verde” de la Berlin s-a desfășurat, în data de 19 ianuarie 2019, Forumul Mondial pentru Alimentație și Agricultură, ce a avut ca temă ”Agricultura devine digitală - Soluții inteligente pentru viitoarea agricultură", eveniment organizat de Ministerul Federal al Agriculturii și Alimentației din Germania. 

 

Scopul conferinței a fost acela de a identifica strategii politice comune, de a iniția și de a monitoriza un proces internațional, precum și de a promova schimbul dintre factorii politici, operatorii economici, comunitatea științifică și societatea civilă.

Petre Daea a avut o intervenție în cadrul conferinței, subliniind importanța temei alese și faptul că trebuie să existe un efort comun pentru luarea deciziilor pentru conectivitate, pentru investiții în lanțul de valori agricole și neagricole și grija față de natură, în scopul de a moderniza fermierul de oriunde și de a-l ajuta să fie conectat la orice informație prin digitalizare.

 

Ministrul român al Agriculturii a afirmat că: ”Fiind conștienți de rolul nostru în dezvoltarea și modernizarea agriculturii, cu toții am interpretat într-o manieră constructivă temele care ne dau speranță și încredere pentru a oferi prosperitate cetățenilor noștri și hrană pentru înreaga omenire”.

 

Progresul este realizat prin cercetare, inovare, punerea în lumină a noilor tehnologii și valorificarea acestora ne vor da speranța pentru viitor.

”Coeziunea, o valoare europeană comună”, motto-ul Președinției române a Consiliului UE și prioritățile legate de inovare și digitalizare reprezintă angajamentul nostru pentru întărirea rolului Uniunii Europene la scală globală, astfel încât soluțiile inteligente pentru agricultură să devină o realitate în întreaga lume,” a subliniat ministrul la finalul intervenției.

 

Alocuțiunea rostită în plenulForumului de către ministrul Petre Daea:

Dragă Julia,

Dragă Phil,

Dragi colegi,

Aceasta este o întâlnire foarte importantă, cu un subiect strategic!

Julia, te felicit pentru organizarea acestui eveniment impresionant! Aici, în Berlin, am avut ocazia să avem un schimb de informații și idei. Succesul acestui Forum rezultă din angajamentul de a lucra împreună pentru a găsi soluții și moduri de a le implemeta. Fiind conștienți de rolul nostru în dezvoltarea și modernizarea agriculturii, cu toții am interpretat într-un mod pozitiv temele care ne dau speranță și încredere pentru a oferi prosperitate cetățenilor noștri și hrană pentru înreaga omenire. Generațiile tinere, ”Milenialii”, folosesc noile tehnologii și așteaptă programe flexibile de finanțare pentru a înlocui producția tradițională cu proiecte moderne pentru a câștiga noi piețe.

Introducerea de soluții inovative în practica fermelor este una dintre prioritățile prezentului și principalul scop pentru viitor.

Monitorizarea recoltelor și a sănătății biologice folosind drone, e-comerț și altele vor îmbunătăți eficiența în agricultură.

Progresul este realizat prin cercetare, inovare, punerea în lumină a noilor tehnologii și valorificarea acestora ne vor da speranța pentru viitor.

”Coeziunea, o valoare europeană comună”, motto-ul Președinției române a Consiliului UE și prioritățile legate de inovare și digitalizare reprezintă angajamentul nostru pentru întărirea rolului Uniunii Europene la scală globală astfel încât soluțiile inteligente pentru agricultură să devină o realitate în întreaga lume.

Va doresc tuturor succes!

Mulțumesc pentru atenție!

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: