Publicat: 12 Octombrie, 2012 - 19:31
Share

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, le-a prezentat Vineri Laboratorul Verde al Reciclării elevilor de la Şcoala “Elena Donici Cantacuzino” din Pucioasa.

Astfel, delegaţia formată din reprezentanţi ai autorităţilor locale, profesori şi directori de şcoală au urmărit cu deosebit interes participarea copiilor de clasa a III-a la iniţierea în procesul de colectare selectivă şi reciclare a deşeurilor de ambalaje, într-un mod atractiv şi interactiv, prin intermediul unei experienţe multimedia inedite.

„Acest proiect de educaţie ecologică, foarte drag mie, a fost posibil datorită colaborării noastre cu Ministerul Educaţiei şi Asociaţia Eco-Rom Ambalaje, cu care am semnat un protocol de colaborare tripartit. Educaţia ecologică este un proiect la care eu ţin foarte mult, iar implicarea noastră în domeniul protecţiei mediului va trebui să crească, pentru ca în România încă nu ştim să trăim cu respect pentru natură”, a afirmat ministrul Rovana Plumb, din mijlocul copiilor care aşteptau cu nerăbdare să intre în Laboratorul Verde.

Laboratorul Verde al Reciclării este un autocar modificat şi adaptat pentru curiozitatea şi inventivitatea copiilor, venind în întâmpinarea lor într-o formulă dinamică şi interactivă.
În primul semestru al anului şcolar 2012 – 2013, Laboratorul va vizita 25 de oraşe din ţară: Bucureşti, Piteşti, Târgovişte, Ploieşti, Slobozia, Constanţa, Tulcea, Focşani, Iaşi, Roman, Bacău, Sfântu Gheorghe, Braşov, Târgu Mureş, Mediaş, Sibiu, Cluj Napoca, Zalău, Baia Mare, Satu Mare, Arad, Deva, Târgu Jiu, Craiova, Alexandria, implicând peste 5000 de elevi din 52 de şcoli primare.