Publicat: 28 Mai, 2013 - 20:41
Share

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice împreună cu Asociația Environ organizează, joi, la ora 12.00, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, evenimentul de lansare a proiectului “ECOBANCA – Banca ta de reciclare”.

În prezența Ministrului Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb și a reprezentanților Primăriei Generale a Capitalei, Asociația Environ va prezenta, în premieră națională, platforma de puncte de colectare mobile a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și de baterii (DBA), dotate cu cea mai avansată tehnică de identificare și urmărire a deșeurilor reciclabile.

Prin acest proiect, susținut activ de ministrul Rovana Plumb și de Primarul General Sorin Oprescu, se urmărește atât promovarea unei atitudini proactive a cetățenilor Capitalei, cât și creșterea cotei de astfel de deșeuri colectate selectiv de la populație.

ECOBANCA reprezintă un centru de informare privind modul de colectare şi reciclare a deşeurilor de tip DEEE şi DBA cât şi un punct de colectare efectivă. Aceasta este prima inițiativă de acest gen care răspunde solicitărilor cetățenilor Capitalei. Până la finalul anului, peste 20 de puncte de colectare ECOBANCA, vor fi instalate în Capitală și vor fi deservite de voluntari.
Treptat, acest program se va extinde la nivel național.

Partenerii proiectului sunt Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, Primăria Generală a Municipiului București, Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor, Globex și Rematholding.

Presa este așteptată la eveniment începând cu ora 11.30.