16 octombrie 2021

Ministrul rus al Apărării, Shoigu a vorbit despre măsurile legate de creșterea activității teroriste în Afganistan

Min RUS al Apararii Serghei Shoigu
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a declarat că se lucrează deja la neutralizarea amenințărilor de pe teritoriul Afganistanului, unde există o creștere a activității teroriste.

„Astăzi, lucrările comune sunt în prim plan pentru a neutraliza amenințările din teritoriul Afganistanului vecin. Retragerea pripită a trupelor străine de acolo a provocat o degradare rapidă a situației și o creștere a activității teroriste. Această situație necesită adoptarea de măsuri adecvate. O astfel de lucrare este deja în desfășurare „, a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu, miercuri, în discuții cu omologul sau tadjik, Sherali Mirzo, la Dușhanbe.

Ministrul rus a menționat că, pentru a practica acțiuni de respingere a amenințărilor teroriste în direcția afgană, au fost planificate o serie de exerciții comune – atât pe o bază bilaterală, cât și în cadrul CSTO si se iau si alte măsuri.

„Au fost organizate livrări suplimentare gratuite de arme și echipamente rusești pentru echiparea armatei tadjice. Continuăm să instruim personalul militar calificat tadjik, atât în universitățile noastre militare, cât și prin prisma bazei militare rusești din țara, in vederea consolidării potențialului de luptă pentru respingerea în comun a posibilei penetrări a militanților „, a spus Shoigu.

El a subliniat că partea rusă este pregătită „să ofere orice sprijin necesar prietenilor tadjici”.

Foto wikipedia
Ciprian Pop