Publicat: 25 Februarie, 2016 - 09:18

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a mers, miercuri seara, la spitalul  ”Marie Curie” pentru a vedea care este starea copilului din Argeș adus aici în cursul zilei.

Copilul de un an și patru luni, care a fost internat miercuri la Spitalul ”Marie Curie”, unde a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic sever, a fost plimbat timp de mai multe zile între spitalele din Pitești și București, primind doar tratamente simptomatice în ambulator. Ministrul a  declarat că se impune demisia conducerii Spitalului din Piteşti.

"Am consultat foile de observaţie. Până în acest moment nu s-a pus problema în niciun moment de acest sindrom. Până azi. Nici analizele nu au relevat aşa ceva. Starea era cu totul alta ieri. Azi a fost transferat de la Piteşti. Este la terapie, starea lui e stabilă, va fi dializat. Ancheta de până acum ... sunt foarte, foarte nemulţumit, am instituit ancheta internă, am rechemat şeful Corpului de control de la Timişoara, pentru a relua întreg cazul. Şi INSP este în alertă. Am constatat şi sunt extrem de nemulţumit că din nou, deşi am precizat ca astfel de cazuri să fie raportate direct Direcţiei Sanitare. Am constatat că nu s-a făcut asta. Cer demisia conducerii Spitalului din Piteşti", a declarat Cadariu.

În acest moment copilul este internat la secția de nefrologie a spitalului ”Marie Curie”, însă ar putea fi transferat la terapie intensivă.

Potrivit şefului secţiei pediatrie a Spitalului de Pediatrie Piteşti, dr. Gheorghe Vasilescu, în acest caz, primele semne ale sindromului hemeloitic-urmenic au apărut pe 13 februarie, însă părinții au intrat în panică șapte zile mai târziu, când copilul a avut scaune diareice cu sânge.

"Evoluţia stării de sănătate a fost ondulantă. Copilul nu a prezentat fenomene de deshidratare. Părinţii nu au fost foarte speriaţi până pe 20 februarie, când copilul a făcut scaune diareice cu sânge. A doua zi, pe 21 februarie, părinţii l-au dus de urgenţă la <Matei Balş>. De aici, a fost trimis la <Grigore Alexandrescu>, în secţia de chirurgie, cu suspiciunea de ocluziune intestinală. 
Părinţii probabil nu au fost foarte siguri că testele făcute relevă ce are copilul lor, aşa că l-au dus şi la <Victor Babeş>. Medicul de gardă de aici i-a făcut testele rapide, care nu au arătat că ar fi o problemă gravă, iar copilul a fost trimis acasă, unde i s-a recomandat să ia un tratament", a declarat şeful secţiei pediatrie a Spitalului de Pediatrie Piteşti”, a declarat medicul.