Publicat: 6 Decembrie, 2017 - 20:36

La sediul M.Ap.N. a avut loc astăzi, 6 decembrie, întâlnirea ministrului apărării naţionale, Mihai Fifor, cu ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Botond Zakonyi.

Agenda discuţiilor a inclus subiecte referitoare la cooperarea bilaterală şi în plan regional dintre cele două armate, la bugetul apărării, situaţia de securitate regională, precum şi la cooperarea în contextul NATO şi al Uniunii Europene.

Cei doi oficiali au evidenţiat buna cooperare, materializată prin desfăşurarea de activităţi în cadrul Batalionului mixt româno-ungar de menţinere a păcii şi Batalionului multinaţional de geniu TISA, subliniind importanţa dezvoltării cooperării pe aceste dimensiuni în vederea asigurării interoperabilităţii forţelor armate.

De asemenea, a fost reiterat interesul pentru intensificarea colaborării dintre România şi Ungaria în domeniul apărării, având în vedere că cele două state joacă un rol esenţial în gestionarea provocărilor la adresa stabilităţii în regiune. Totodată, au fost discutate perspectivele unei cooperări în vederea pregătirii activităţilor de comemorare a 100 de ani de la Marea Unire, ce urmează să fie desfăşurate anul viitor.

Tag-uri Nume: