Publicat: 3 Iunie, 2014 - 18:47
Share

„O bună cunoaştere a poziţiilor naţionale în plan bilateral este benefică nu doar pentru maximizarea oportunităţilor existente, dar şi pentru promovarea intereselor comune ale României şi Canadei”. Declaraţia îi aparţine ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa, în cadrul întâlnirii bilaterale cu omologul său canadian, Robert Nicholson. 
     
Ministrul Mircea Duşa i-a mulţumit ministrului apărării canadian pentru cooperarea excelentă între cele două state, mai ales în contextul exerciţiului militar „Dacian Flag” ce se desfăşoară la Câmpia Turzii. 
     
„Prezenţa celor şase avioane F18 la baza aeriană de la Câmpia Turzii reprezintă o materializare a principiului solidarităţii şi al angajamentului ferm al Canadei la eforturile susţinute ale NATO pentru securitatea ţărilor aliate”, a declarat Mircea Duşa. 
     
La rândul său, ministrul canadian a evidenţiat profesionalismul militarilor Armatei României, dovedit în misiunile din teatrele de operaţii, şi l-a felicitat pe ministrul Duşa pentru operativitatea cu care s-au derulat toate procedurile  pentru desfăşurarea în bune condiţii a exerciţiului militar comun de la Câmpia Turzii. 
     
În încheiere, cei doi demnitari au concluzionat că această întâlnire va contribui la sincronizarea poziţiilor celor două ţări în ceea ce priveşte orientarea procesului de transformare a Alianţei Nord Atlantice, în noul context de securitate european şi global, şi şi-au exprimat speranţa că în viitorul apropiat cele două ţări vor găsi noi oportunităţi de dezvoltare şi cooperare pe plan militar. 
     
Întâlnirea bilaterală a avut loc în marja Reuniunii Miniştrilor Apărării din statele membre NATO ce se desfăşoară astăzi, 3 iunie, la Bruxelles