7 iulie 2022

MIPE va contracta evaluatori pentru criteriul „de verde” pe componenta de granturi de investiţii pentru IMM-uri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a lansat, marţi, procedura de achiziţii publice a serviciilor de consultanţă pentru evaluarea criteriul de verde a proiectelor ce vor fi depuse în cadrul apelului „Investiţii în activităţi productive”, finanţat din Programul Operaţional Competitivitate.

Comisia Europeană a transmis decizia de aprobare a schemei de ajutor, iar ghidul va fi publicat în Monitorul Oficial, urmând ca apelul să fie lansat în data de 21 martie.

Pentru a acoperi necesarul de expertiză pentru evaluarea criteriului „de verde”, ministerul a decis să contracteze servicii de consultanţă externă.

Informaţii detaliate despre achiziţia serviciilor de evaluare:
– Valoarea estimată a contractului: 400.000 lei/ 480.000 lei cu suplimentări (fără TVA)
– Durata contractului: până la data de 31 mai 2022, cu posibilitatea de prelungire
– Criteriile de atribuire: Cel mai bun raport calitate/preţ
– Ofertele pot fi depuse până la data de 21 martie 2022, ora 15:00.

Anunţul referitor la procedura de achiziţie este publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP): https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/simplified-notice/v2/view/100153105.

Apelul de proiecte pentru contractarea de granturi pentru investiţii va fi deschis în perioada 21-25 martie 2022. Proiectele vor putea fi depuse în platforma IMMRECOVER.

Bugetul apelului va fi de 358 milioane euro, la care se va aplica o limită de supracontractare de 120%, ceea ce înseamnă că valoarea cumulată a proiectelor finanţate va putea ajunge la 430 milioane euro.

Reamintim faptul că MIPE a publicat în data de 18 februarie ghidul consolidat în urma consultării publice: https://mfe.gov.ro/poc-ghidul-consolidat-aferent-actiunii-4-1-1-investitii-in-activitati-productive/.

Contractul de achiziţie publică este finanţat în cadrul proiectului „Sprijin pentru DG PEC în gestionarea POC 2014-2020 şi închiderea POS CCE 2007-2013”, finanţat prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică.

Direcţia de Comunicare