Publicat: 25 August, 2019 - 12:42
Share
Candidatura sa a fost anunțată de Sputnik

Fostul europarlamentar Mircea Diaconu ar urma să-și anunțe, astăzi, la ora 16.00, pe treptele Ateneului Român, intenția de a candida ca independent la președinția României, El ar urma să fie susținut de viitoarea Alianță politică formată dintre Pro România și ALDE.

 

”Nu voi anunța candidatura, ci intenția de a candida. Mai sunt niște pași, niște eforturi. Potrivit legislației, e greu să parcurgi acești pași până la capăt ca indepedent. Azi o să anunț o intenție, pe parcurs se poate transforma în candidatură, în caz că apare un sprijin”, a declarat Diaconu.

 

”Nu am avut discuții cu Pro România și ALDE pentru susținere. Vreau să cer susținere de peste tot”, a mai spus Diaconu.

 

Nu este clar în acest moment dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va mai candida la președinție. Conducerea ALDE și Pro România ar urma să se reunească luni.

Varianta unei candidaturi a lui Mircea Diaconu a fost vehiculată de Sputnik, însă organul de propagandă rus susținea atunci că ar trebui să fie prezidențiabilul PSD. Sputnik a scris ieri că Diaconu va candida la prezidențiale având în spate mai multe partide care își vor anunța susținerea pentru acesta, iar în spatele lui se va forța și o alianță politică Pro România-ALDE.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: