Publicat: 8 Februarie, 2014 - 13:42

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat vineri seara, la Toplița, că prezența lui Klaus Iohannis în Guvern este una de bun augur datorită experiențe în administrație a primarului Sibiului.

'Sigur, domnul Iohannis este un om cu o experiență deosebită în administrație, este un om care a dovedit, în funcția de primar al Sibiului, că este un om de administrație deosebit și cred că prezența dânsului în Guvern este una de bun augur', a declarat Mircea Dușa.

Mircea Dușa a spus că este nevoie de un vot de încredere al Parlamentului pentru ocuparea de către Klaus Iohannis a funcției de vicepremier pentru că este vorba de schimbarea structurii Executivului. 'Cred că schimbarea unui vicepremier care avea o anumită atribuție, cea de ministru al Finanțelor, cu un vicepremier cu altă atribuție (...) se duce în zona structurii guvernamentale și atunci, în conformitate cu prevederile Constituției, trebuie să se ceară și un vot de încredere al Parlamentului. E de discutat, (...) aștept ca primul ministru să-și exprime punctul de vedere și să fie analizate aceste aspecte, dacă ele duc spre un vot de încredere al Parlamentului sau nu există o asemenea interdicție în Constituție. Dar eu îmi amintesc că articolul 85 din Constituție prevede că atunci când se schimbă structura guvernamentală sau cea politică, înainte de a fi semnate decretele și a fi depus jurământul în fața președintelui, trebuie să se obțină votul Parlamentului', a declarat Mircea Dușa.