Publicat: 23 Octombrie, 2013 - 19:55
Share

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, s-a întâlnit cu omologul său georgian, Irakli Alasania. Întâlnirea oficială a avut loc la Bruxelles, în marja reuniunii miniştrilor apărării din statele membre NATO şi partenere la ISAF. Mircea Duşa a transmis omologului său faptul că România apreciază progresele Georgiei înregistrate în domeniul reformei apărării. Efortul operaţional în contextul ISAF a făcut ca această ţară să se situeze pe primele locuri în rândul statelor partenere contributoare la ISAF.
În contextul mediului regional de securitate, ministrul român al apărării a subliniat importanţa evoluţiilor din Regiunea Extinsă a Mării Negre, care trebuie să rămână un spaţiu de cooperare pe baze funcţionale şi pragmatice.
Iniţierea unor programe de instruire şi antrenament a fost un alt element de discuţie pe agenda celor doi miniştri. Astfel, Mircea Duşa a declarat faptul că acest aspect va întări cooperarea bilaterală între cele două ţări în domeniul militar.
România va continua să sprijine procesul de reformă a sistemului de apărare al Georgiei, oferind experienţa dobândită în procesul de aderare la NATO. În acest context, ministrul apărării naţionale a salutat proiectul de derulare a programelor de învăţământ militar în domeniul strategiilor şi politicilor din domeniul educaţiei militare.