27 noiembrie 2021

Mirela Furtună: Banii pentru baronii PNL, în valoare de 1 miliard de lei, au fost luaţi de la pensii şi alocaţii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Fondul de rezervă, puşculiţă pentru baronii galbeni

Guvernul Cîţu, deşi demis, foloseşte banii din fondul de rezervă pentru a-şi răsplăti baronii galbeni care l-au votat la Congresul PNL.

Modul discreţionar în care premierul demis Cîţu a împărţit banii din fondul de rezervă către unităţile administrativ-teritoriale reprezintă un abuz în serviciu fără precedent.

Astfel, premierul demis a dat primăriilor din fondul de rezervă peste 1 miliard de lei, bani pe care i-a împărţit în special primăriilor PNL şi UDMR, care au primit peste 80% din sumă.

Un asemenea mod de a împărţi banii din fondul de rezervă este inadmisibil, practic pedepsind locuitorii din oraşele şi comunele care nu au primari PNL.

De exemplu, 1.136 de localităţi conduse de primari PSD, printre care se numără şi oraşe mari, precum Craiova, nu au primit niciun leu sau au primit sume de până la 50.000 de lei. Prin comparaţie, baronii galbeni au primit sume cuprinse între 200 de mii şi 7 milioade de lei.

Mai grav, banii pentru baronii PNL, în valoare de 1 miliard de lei, au fost luaţi de la pensii şi alocaţii. Este inadmisibil să tai bugetul Ministerului Muncii cu 3 miliarde de lei şi să foloseşti 1 miliard din aceşti bani pentru a-ţi răsplăti primarii care te-au votat şef la PNL.

Premierul demis Florin Cîţu a folosit fondul de rezervă ca puşculiţă personală, iar acest lucru nu poate rămâne fără urmări.
Partidul Social Democrat va intenta mii de procese în contencios administrativ pentru a contesta modul de împărţire a fondurilor, dar va face şi plângere penală împotriva domnului Cîţu pentru abuz în serviciu.

Se încearcă acreditarea ideii că fondurile au fost acordate pentru asistenţă socială sau pentru diverse proiecte derulate de autorităţile locale. Aceasta este doar o minciună sfruntată, deoarece se ştia de aceste necesităţi şi acum o lună de zile când a fost făcută rectificarea bugetară.

De asemenea, nu numai în localităţile conduse de primari PNL sunt proiecte în derulare sau există dificultăţi în a asigura fondurile pentru asistenţa socială.

Prin modul în care a împărţit propriilor lui susţinători 1 miliard de lei, abuziv şi discreţionar, Florin Cîţu ne arată încă o dată că nu mai are ce căuta la Palatul Victoria.

Mirela Furtună, deputat PSD
15 octombrie 2021