29 septembrie 2022

Mirela Furtună: Guvernul României a adoptat o schemă de ajutor de 300 de milioane de euro pentru industria prelucrătoare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Susţinem industria prelucrătoare din România

Economia globală se confruntă cu provocări foarte mari, iar aceste provocări nu au ocolit România.

Războiul de la graniţele noastre a exacerbat efectele nocive ale unei economii şi aşa afectată de criza pandemică, dar ne şi oferă şansa să relocăm în România unele industrii.

Având în vedere perioada economică foarte dificilă şi dorind să ajutăm industria din România, Guvernul României a adoptat o schemă de ajutor de 300 de milioane de euro pentru industria prelucrătoare.

Astfel, PSD se ţine de cuvânt şi continuă să sprijine economia, pentru a depăşi crizele succesive cu care se confruntă România.

Ministerul Economiei a promovat o soluţie pentru acordarea unui ajutor de stat consistent, de 300 de milioane de euro, destinat companiilor din industriile prelucrătoare care vor să-şi relocheze afacerile în România dar şi companiilor româneşti, pentru retehnologizare şi noi linii de producţie nepoluante.

Pe de o parte, unele industrii prelucrătoare din Ucraina se vor reloca în România, iar pe de altă parte companiile româneşti vor putea accesa schema de ajutor pentru retehnologizare.

Schema de ajutor de stat, aprobată de Guvern, în valoare de 300 de milioane de euro, vizează ca obiectiv esenţial creşterea competitivităţii industriei prelucrătoare româneşti.

Banii pot fi accesaţi atât de companiile străine, care vor să-şi dezvolte capabilităţi noi în România, cât şi de companiile care vor să-şi extindă investiţia deja existentă. Ajutorul poate fi folosit pentru achiziţionarea de noi linii de producţie nepoluante, dar şi pentru retehnologizare.

Prin aceste măsuri, PSD protejează locurile de muncă şi nivelul de trai al românilor. Cred că, prin promovarea acestor măsuri, vom reuşi să creăm o industrie românească competitivă şi să înfiinţăm noi locuri de muncă.

Mirela Furtună, deputat PSD