22 ianuarie 2022

Mişcare pentru sănătate şi pentru copii în Sectorul 6

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un program numit sugestiv „Şcoala socială sportivă”, care te învaţă că activităţile fizice înseamnă sănătate, indiferent de vârstă şi prejudecăţi, a strâns în jurului lui, în fiecare an, copii defavorizaţi din Sectorul 6, alături de familiile lor.

Când numele „Real Madrid” se alătură în mod oficial acestui proiect, oferind perspectiva unor competiţii internaţionale de anvergură, şansele de a îi atrage pe micuţi de partea sportului sunt cu atât mai mari.

Este ceea ce şi-au propus Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, alături de Fundaţia FDP-Protagonişti în educaţie, în cadrul unui parteneriat dedicat sportului şi solidarităţii sociale, pentru ca cei mici să iasă, an de an, la aer liber şi să facă ceea ce le place cel mai mult: fotbal, dans, meciuri amicale, întâlniri tematice despre sport şi pregătire pentru viaţă de la care nu îndrăznesc să lipsească nici măcar părinţii.

Cu sprijin de la Bugetul Local al Sectorului 6, cei 25 de copii înscrişi anual în acest program au primit, de la debutul proiectului şi până în prezent, echipamente, asigurări de sănătate şi bilete de drum către numeroasele competiţii de la care au revenit cu medalii.

„Liga tinerilor sportivi”, unul dintre primele programe la nivel naţional care a valorificat valenţele sociale ale sporturilor de echipă, a fost precursorul acestui proiect, fiind implementat la nivelul Sectorului 6 în urmă cu peste 20 de ani şi reuşind să reabiliteze şi să integreze în societate generaţii de copii şi tineri cu diferite probleme sociale.

Dezvoltarea personală prin intermediul activităţilor fizice, implicarea în programe educaţionale non-formale, planificare, cooperare şi disciplină sunt câteva dintre achiziţiile celor care au beneficiat, de-a lungul timpului, de aceste programe iniţiate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

An de an, prin intermediul acestor programe implementate la nivelul Sectorului 6, mesajul de a face loc sportului în viaţa personală se adresează întregii comunităţi şi are rolul de a combate, prin puterea exemplului, sedentarismul şi izolarea socială de care suferă societatea contemporană.