Publicat: 30 Martie, 2018 - 12:59

Universitatea Politehnica Timişoara îşi afirmă, din ce în ce mai accentuat, rolul de universitate de prestigiu pe plan regional, după ce şi-a exprimat acordul de preluare, prin absorbţie, a Universităţii "Eftimie Murgu" din Reşiţa.

Rectorul UPT, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Şerban, a primit, la data de 8 martie 2018, solicitarea Consiliului Facultăţii de Inginerie şi Management din cadrul Universităţii "Eftimie Murgu" din Reşiţa de a deveni parte a Universităţii Politehnica Timişoara, pe care a supus-o discuţiei în Consiliul de Administraţie al instituţiei, iar ulterior Senatului UPT.

În şedinţa din 29 martie 2018, Senatul UPT s-a declarat de acord cu această solicitare, care este în concordanţă misiunea şi viziunea strategică a UPT de a-şi consolida rolul de universitate de prestigiu pe plan regional şi internaţional. Totodată, Senatul UPT a constatat faptul că, din punct de vedere legal, soluţia este aceea de fuzionare prin absorbţie a întregii Universităţi "Eftimie Murgu" din Reşiţa cu Universitatea Politehnica Timişoara.

Universitatea Politehnica Timişoara îşi asumă redresarea învăţământului universitar din Reşiţa la nivelul de exigenţă consacrat în UPT. Universitatea Politehnica Timişoara, o instituţie cu o tradiţie de aproape un secol, vine astfel în sprijinul tinerilor din zonă, dar şi al municipiului Reşiţa, un oraş cu o puternică tradiţie industrială, cu un potenţial uriaş, căruia îi poate oferi noi perspective de dezvoltare.

Învăţământul superior tehnic din Reşiţa a început în 1971, prin înfiinţarea Institutului de Subingineri, subordonat Institutului Politehnic "Traian Vuia" din Timişoara, unitate de învăţământ prestigioasă, de renume european. În anul 1990 s-a înfiinţat Facultatea de Inginerie, aparţinând tot de Institutul Politehnic "Traian Vuia", iar înn 1992 a fost înfiinţată Universitatea "Eftimie Murgu", autonomă faţă de Politehnica timişoreană.

Prin această măsură, Universitatea Politehnica Timişoara, care mai are în structură şi Facultatea de Inginerie din Hunedoara, îşi afirmă tot mai mult misiunea de instituţie de învăţământ superior de prestigiu pe plan regional, cu programe de studii racordate la exigenţele internaţionale, cu activitate de cercetare la cel mai înalt nivel, concretizată şi prin cele peste 200 de acorduri încheiate cu instituţii de învăţământ superior din toată lumea.
 

Tag-uri Nume: