10 august 2022

Misiune de căutare persoane dispărute în zona Gura Portiţei, Marea Neagră

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un elicopter Puma Naval cu o echipă de scafandri salvatori la bord, a executat în după-amiaza zilei de luni, 17 mai 2021, la solicitarea Autorităţii Navale Române, o misiune de căutare a două persoane dispărute în apele Mării Negre, în zona Gura Portiţei, ca urmare a scufundării pescadorului „Sea Shark 1” (pavilion România).

Elicopterul Forţelor Navale a decolat de pe aerodromul Tuzla în jurul orei 16.30, la mai puţin de 60 de minute de la primirea solicitării de intervenţie, s-a deplasat în raionul indicat din largul ţărmului de la Gura Portiţei, unde a cercetat o suprafaţă maritimă de aproximativ 110 km, dar echipajul nu a descoperit nicio persoană dispărută în apa mării.

În jurul orei 18.30, echipajul elicopterului Puma Naval a cerut aprobare de încetare a misiunii de căutare şi s-a întors la baza din garnizoana Tuzla.

Forţele Navale Române sunt o instituţie aflată în slujba fiecărui cetăţean român şi, la solicitarea autorităţilor publice sunt în măsură de desfăşoare misiuni de intervenţie în caz de urgenţe civile şi misiuni de asistenţă umanitară.