Publicat: 23 August, 2012 - 13:08
Share
Clasica formula de turism mascat, decontabil

În perioada 18-25 August 2012, se desfăşoară, în Suedia şi Norvegia, o misiune economică de promovare a exportului românesc de produse şi
servicii în domeniile confecţii textile, tricotaje, mobilă și produse din lemn, artizanat textil și din lemn, dulciuri și esenţe alimentare.
Misiunea economică este organizată de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri si Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine, în colaborare cu Uniunea Naţionala a Cooperaţiei Meştesugăreşti – UCECOM, şi din delegaţie fac parte unsprezece societăţi cooperative româneşti: Atcom SCM-Craiova, SCM Arta Lemnului-Bucureşti, SCM Colin Daily-Bucureşti, SCM Muncă şi Artă- Bucureşti, SCM Comodex-Târgu Mureş, Moda Sârguinţa SCM-Râmnicu Vâlcea, Progresul SCM-Galaţi, SCM Mobilă şi Tapiţerie-Bucureşti, Atcom SCM-Dâmboviţa, SCM Automecanica-Bucureşti si Confex SCM-Buzău.
Prima parte a misiunii economice s-a desfăşurat in perioada 18-21 august in Suedia, la Stockholm.
Programul a inclus participarea membrilor delegaţiei la Târgul internaţional FORMEX, cel mai important eveniment de profil din ţările nordice, care prezintă ultimele tendinţe de design in domeniul decoraţiunilor interioare si care reuneşte, de două ori pe an, agenţi, importatori, designeri, producători şi cumpărători. Grupele de produse expuse au fost artizanat, ceramică, articole din lemn, mic mobilier, jocuri, jucării, articole textile etc. In data de 20 august a.c., cu sprijinul BPCE Stockholm, a fost organizată o masa rotundă de prezentare a cooperaţiei mesteşugăreşti din România, având ca invitaţi reprezentanţi ai Camerei de Comerţ Suedia – Europa de Sud-Est. In cadrul discuţiilor, aceştia si-au manifestat interesul pentru oferta prezentată de firmele participante,
punându-se astfel bazele unor colaborări viitoare.
Partea româna a adresat părţii suedeze invitaţia de a efectua o vizita in România, împreuna cu o delegaţie de oameni de afaceri, in vederea stabilirii unor contacte directe cu firme româneşti, in cursul anului viitor.
Delegaţia română a participat, de asemenea, la întâlniri si discuţii cu firme suedeze active în domeniile de interes, având posibilitatea de a se informa asupra tendinţelor actuale pe piaţa suedeză si scandinavă, în vederea explorării posibilităţilor de cooperare in viitor si relansare a unor cooperări anterioare.