Publicat: 9 Ianuarie, 2013 - 17:49

Ministerul Economiei şi Centrul Român de Promovare a Comerţului şi Investiţiilor Străine, în colaborare cu Asociaţia Patronatului Român din Industria Electrotehnică - APREL organizează la Doha, în Qatar, în perioada 5 – 11 ianuarie 2013, o misiune economică de promovare a exportului românesc de produse şi servicii din domeniul industriei electrotehnice şi electronice.

Promovarea are loc in marja Expozitiei Internationale specializate „Electrical Industries in the Arab World”, organizata de General Electricity & Water Corporation-KAHRAMAA din Qatar, cu ocazia celebrarii jubiliare a 25 de ani de la infiintarea Uniunii Arabe a Electricitatii-UAE.

Evenimentul, apreciat ca fiind unul de cea mai mare importanta in domeniul electricitatii din zona, a inclus participarea unor oficialitati si personalitati de prestigiu din UAE, precum si a unor companii de renume in domeniu.

Cele 7 firme romanesti specializate din industria electrotehnica (ELECTROTEL- Alexandria, ELECTROTOTAL - Bucuresti, ICPE - ACTEL S.A. - Bucuresti, ICPE ECOENERG - Bucuresti, SPECTRALINK - Bucuresti, HETMA INTERNATIONAL - Bucuresti si UMEB - Bucuresti) si-au promovat cu aceasta ocazie produse din domeniul industriei electrotehnice si electronice solicitate de piata din regiune si, totodata, au identificat si evaluat principala concurenta de pe aceasta importanta piata.

Reprezentantii firmelor romanesti au avut oportunitatea sa intalneasca, cu aceasta ocazie, oficialitati ca ministrul energiei si industriei din Qatar, presedintele KAHRAMAA, presedintele UAE, demnitari cu putere de decizie in domeniu din tarile arabe din zona Golfului, precum si reprezentantii unor mari firme locale si regionale.