Publicat: 9 Iulie, 2012 - 13:39
Share

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri și Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţii Străine in colaborare cu Asociatia Producatorilor din Industria Auto (ACAROM) au organizat în perioada 01-06 Iulie a.c., în cadrul parteneriatului public-privat, o misiune economica în Germania.

In cadrul misiunii economice sunt prezenti reprezentantii a 9 companii romanesti producatoare de componente auto: S.C. FERMIT  S.A. Ramnicu Sarat, S.C ELEMENTE TOPOLOVENI S.A, S.C. LEMAN INDUSTRIE S.A., Timisoara, S.C. COMPONENTE TOPOLOVENI S.A., S.C. VERNICOLOR S.A., Jud. Bihor,  S.C. AUTONOVA S.A., Satu Mare,  S.C. CADITEC S.A., Brasov, S.C. AEROMOLD S.A, Brasov si S.C. CAYELYNX EUROPE, Craiova.

In marja misiunii economice, delegatia producatorilor romani de componente auto a vizitat fabrica de autobuze Mercedes, EvoBus GmbH  a concernului Daimler Benz din orasul Mannheim.

Cu aceasta ocazie, au fost abordate teme referitoare la tehnologiile utilizate, subfurnizorii de subansamble auto ai fabricii germane, precum si la modul de pregatire in sistem dual, a fortei de munca calificate si proiectele comune dezvoltate de fabricant cu Universitatea tehnica din orasul Mannheim pentru pregatirea viitorilor ingineri din industria auto.

De asemenea, delegatia romana a participat la o “Bursa de afaceri” la sediul “Centrului de competenta Romania” din cadrul Camerei de Comert si Industrie a landului Renania Palatinat (IHK Pfalz) din orasul Ludwigshafen.

Discutiile purtate cu reprezentantii companiilor germane, dar si cu cei ai Centrului de Promovare pentru Europa Centrala si de Est (MOEZ) au pus bazele unor colaborari viitoare si creeaza premisele necesare obtinerii unor comenzi pentru livrarea de noi tipuri de componente auto pe piata Germanie.

Cele 9 firme romanesti din domeniul automotive au participat si la Congresul International “Zulieferer Innovativ” ce a avut loc, in data de 4 iulie a.c.,  la Ingolstadt.

Prezent la deschiderea oficiala a manifestarii Martin Zeil, ministrul economiei din Bavaria a subliniat  rolul cheie al industriei automotive in dezvoltarea economica si in special al sectorului cercetare-dezvoltare si inovare.  Reprezentantii firmellor romanesti s-au intalnit cu primarul general al orasului Ingolstadt, Alfred Lehmann si reprezentanti ai mediului de afaceri din Germania, iar firmele straine au participat la prezentari ale ofertei companiilor romanesti.

Programul misiunii economice  a cuprins si participarea delegatiei romane la alte manifestari promotionale economice in orasele Stuttgart si München.

Germania reprezinta principalul partener economic pentru sectorul de furnizori auto din Romania. Din exportul in valoare de 8 miliarde de Euro, generat de sectorul auto din Romania, peste 55% reprezinta exportul catre Germania.