Publicat: 16 Iunie, 2013 - 11:37
Share

9 producători de produse tradiţionale româneşti participă la misiunea economică organizată în perioada 11-16 iunie la Ulm, Germania, de Ministerul Economiei, APAR şi APEV, în parteneriat cu Primăria oraşului Ulm, Biroul Dunării, constituit în cadrul Strategiei Dunării şi Donauband, Asociaţia germano-româna din Ulm.

Evenimentul de la Ulm este o premiera, atat pentru Romania, cat si pentru partenerii germani deoarece, in marja misiunii, se desfasoara si o prezentare de produse traditionale romanesti – produse alimentare, de artizanat si vinuri.

Reprezentantii companiilor participante la misiune: Comnilis Prod, Cosm Fan Carmangerie, Agro Cosm Fan, Marama Musceleana, Nicoratex, Domeniile Sahateni, Taf Presoil, Gherda Management si Boromir Ind s-au intalnit cu reprezentantii comunitatii svabilor din Ulm, ai mediului de afaceri local si regional, precum si cu cei ai autoritatilor locale, stabilind bazele unor viitoare parteneriate.

Cu aceasta ocazie, in prezenta primarului orasului Ulm, a consulului general al Romaniei la Munchen, precum si a reprezentantilor mediului de afaceri local si regional a avut loc o degustare de vinuri, in cadrul careia a fost prezentat fiecare sortiment expus, iar reprezentanta
Biroului de Promovare Turistica a Romaniei din Berlin a facut o ampla expunere a ofertei turistice a Romaniei.

In cadrul discursurilor lor, reprezentantul Departamentului de Comert Exterior si Relatii Internationale si cel al BPCE Munchen au prezentat oportunitatile de investitii in Romania si au multumit autoritatilor locale si regionale pentru sustinerea si sprijinul acordate in organizarea misiunii, companiile participante bucurandu-se de totala lor deschidere in accederea pe piata din landul Baden Wurttemberg.

Volumul total al schimburilor comerciale cu landul Baden Wurttmebergin anul 2012  a depasit  3 mld. Euro, din care exporturile romanesti au fost de aprox. 2,3 mld. Euro si se inscrie pe un trend ascendent.